Voldoende groenten en fruit eten

Groene smoothies drinkenJe kunt elke dag voldoende groenten en fruit eten door groene smoothies maken. In een groene smoothie zit namelijk 60% groente en 40 procent fruit. Zo krijg je in 1 keer de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit binnen.

Waarom groente en fruit eten?

Veel mensen weten dat ze groente en fruit moeten eten omdat het gezond is, maar waarom is dat eigenlijk zo? Het is heel simpel in groente en fruit zitten belangrijke voedingstoffen, eigenlijk alles wat je nodig hebt. In groente en fruit zitten vitaminen, mineralen, vezels, anteoxidanten, trage koolhydraten en nog veel meer.

Al deze voedingstoffen zorgen ervoor dat je lichaam goed werkt, want het is de brandstof dat het nodig heeft. Wanneer je niet voldoende groente en fruit eet, zal je lichaam minder goed gaan werken en heb je vaak ook weinig energie. Je immuunsysteem word ook zwakker en zul je vaker ziek worden.

Groente en fruit opdrinken

Je kunt al de groente en fruit dat je nodig hebt binnen krijgen door het op te drinken. Door groene smoothies maken word de groente en fruit vloeibaar, waardoor je het makkelijk kunt opdrinken. Een groene smoothie wordt namelijk gemaakt, door groente en fruit in een blender te stoppen. De groente en fruit worden dan samen gemixt tot een heerlijke drankje.

Je kunt er ook nog eventueel wat onverzadigde vet eraan toevoegen, zodat je lichaam de voedingstoffen beter op neemt. Onverzadigd vet zit in melk, yoghurt, kokosolie en lijnzaad. Je kunt 1 van deze dingen gewoon in de blender gooien en erbij mixen.

lins

One Comment

  1. Lekker hoor, die smoothies. Ken er wel wat gebruiken.

Comments are closed.