Ik volg het dokter Frank dieet

dr Frank PosterOm af te vallen ben ik deze week begonnen het dokter Frank dieet te volgen. Dit is een eiwitdieet waarover mensen erg enthousiast zijn. Om je een beetje te informeren heb ik onderstaand artikel geschreven over het dokter Frank dieet, zodat je weet wat het is. Misschien breng ik je zo op een idee?

 

Het Eiwitdieet van Dokter Frank

Er zijn vele verschillende soorten diëten, ieder mens is tenslotte verschillend. Ieder heeft zijn eigen wensen, keuzes en voorkeuren. Deze voorkeuren zijn vaak de beslissende factor in het kiezen van een goed dieet. Een goed dieet voor de één hoeft namelijk niet te betekenen dat het ook perfect is voor de ander. Het is erg belangrijk om een dieet te zoeken waar jij je prettig en relaxed bij voelt. Er kan namelijk veel stress bij een dieet komen kijken, sommige dingen die jij graag wilt eten kan namelijk misschien niet altijd. Zorg er dus voor dat jij het perfecte dieet vind waar jij je prettig bij voelt. Dit is één van de belangrijkste factoren voor een succesvol dieet. Het Dr. Frank dieet is één van de vele soorten diëten, dit dieet is samengesteld door Dr. Frank van Berkum.

Zelfredzaamheid

Dr. Frank van Berkum heeft een boek geschreven over het hongerige brein, honger en trek naar bepaalde producten zit volgens hem namelijk in het brein. Als jij dus heel graag wilt afvallen zou jij deze gedachtes moeten overwinnen. Het boek is in feite een soort van cursus, een cursus zelfredzaamheid. Je leert over je eigen brein en waarom dat brein zo weerbarstig is als het gaat om afvallen. Afvallen is namelijk iets waar jouw hersens helemaal geen zin in hebben, zij eten liever gewoon wat lekker is en waar het brein zin in heeft. Dat is namelijk het lekkerst, niet waar? In het boek verteld Dr. Frank van Berkum over jouw eigen, bijna onbewuste, maar zeker automatische gedachten. Deze gedachten kunnen soms behoorlijk in de weg zitten als jij wilt afvallen. Er bestaan echter relatief simpele trucjes om van deze gedachtes af te komen, en dit kun jij helemaal zelf doen.

Wat vinden mensen het belangrijkste?

Het Dr. Frank dieet is echt iets voor mensen die graag de weg gewezen word, het liefst hebben deze mensen een duidelijke handleiding, over wat zij moeten doen en wat zij moeten eten. Daarnaast zien ze het liefst nog een lijst met recepten die gezond zijn om te eten en perfect in het Dr. Frank dieet passen. Een van de belangrijkste hoofdstukken in het boek is dan ook een uitleg hoe jij het beste gewicht kunt verliezen. Dit gaat aan de hand van een soort vragenlijst. Deze vragenlijst begeleidt de mensen door het boek en dus ook door het dieet. Dit dieet is zeer geschikt voor mensen die enkel en alleen dit dieet willen volgen en ernaast maar naar één stem willen luisteren, en dat is die van Dr. Frank van Berkum.

Eiwitten

Centraal in dit dieet staan de eiwitten, het lichaam met daaraan hangend onze huid, botten, spieren en vrijwel alle organen zijn opgebouwd uit eiwitten. Eiwitten zijn dus zeker een aanrader om te eten. Deze eiwitten worden namelijk voor zoveel dingen gebruikt dat er vrijwel niets meer over blijft om nog vetten van te produceren. Dit in samenwerking met een flinke dosis sport, zorgt ervoor dat afvallen met het Dr. Frank dieet verschillende succesverhalen opgeleverd heeft.

 

Lees de website van dokter Frank zelf.

Of lees de review van Consumentenbond.

lins