Kennen jullie Vitadis al?

Hallo allemaal, het heeft weer even geduurd, maar ik schrijf vandaag een uitgebreider bericht om alle geleden schade in te halen. Wie van jullie kent Vitadis al? Of eigenlijk moet ik Vitadis Health Care zeggen.

Vitadis heeft een eiwitdieet ontwikkeld en dat werkt enorm goed.

Nu was ik voorheen nooit zo bezig met diëten en zo, maar sinds ik studeer merk ik toch echt dat ik ben aangekomen (zal wel te maken hebben met alle stress en al die leuke feestjes). In mei stond de weegschaal op zijn hoogtepunt. Van een scharminkeltje van net 65 kilo woog ik ineens 82 kilo. Dat was toch echt teveel.

Ik ben er erg verdrietig van geweest en heb in de zomervakantie van alles gedaan om af te vallen, maar echt werken deed het niet. Ik ben een rondreis gaan maken door de VS, dus dat zal er ook wel mee te maken hebben gehad. In augustus schreef ik toch dat ik een dieet volgde? Het dr Frank dieet. Dat was niks voor me. Of misschien deed ik niet hard genoeg mijn best, dat kan natuurlijk ook.

Hoe dan ook, terug in Nederland, kwam ik in september Vitadis tegen, gewoon bij toeval toen ik wat forums las over afvallen. Het Vitadis dieet heeft mijn leven op zijn kop gezet.

 

Vitadis eiwitdieet

Keuze voor VitadisZoals ik al schreef is het Vitadis dieet een eiwitdieet. Eiwitten zijn kennelijk onderdeel van je caloriebehoefte. Normaal eet je vet, eiwit en koolhydraten. Teveel koolhydraten en vet leidt tot overgewicht (dat heb ik aan den lijven ondervonden). Teveel eiwitten leidt daar niet toe. Eiwitten hebben een prachtige functie, namelijk ze geven je het gevoel dat je geen honger meer hebt. Dat snap ik best, want denk maar eens aan die eiwitschuimpjes die je vroeger wel eens kreeg. Ik had dan altijd het gevoel dat ik vol zat na twee of drie van die snoepjes.

Hoe dan ook, eiwit is de kracht van het Vitadis dieet.

Ik heb een pakket genomen (gewoon een starterspakket) en kreeg gelijk contact via de Whatsapp met mijn coach. Die heeft me geholpen om de start goed te maken.

Een dag later kreeg ik thuis een spannende doos. Daar zat van alles in: boeken, schema’s, shakes en ingrediënten.

 

Eiwitrijke recepten

Het bleken allemaal eiwitrijke recepten te zijn die ik thuis op mijn gemak kon maken. Gelukkig kreeg ik wat hulp van mijn huisgenoten. Het was even wennen om zo gericht te koken, maar op zich ook wel leuk. Lekker dat het was. De lekkerste recepten zitten boordevol met eiwitten, wist je dat? Veel vis, veel vlees en nog heel veel zuivel.

Wie dacht dat afvallen saai was en je niks lekkers meer mag? Mis!

Naarmate de tijd vorderde merkte ik dat ik losser in mijn kleding kwam te zitten. Mijn eerste weegmoment was na twee weken en ik was al direct zeven kilo kwijt. In veertien dagen! Mijn coach was trots op me en dat contact motiveerde me ook enorm.

 

Verder met afvallen

Tot aan december ben ik bezig geweest en nu weeg ik 63 kilo, minder dan toen ik een scharminkel was. Met Vitadis ben ik bijna klaar. Ik heb besloten nom nog twee maanden door te gaan, omdat ik dan aangeleerd krijg hoe ik deze manier van eten en drinken kan koppelen aan mijn drukke studentenbestaan, want het laatste wat ik wil is weer terug zijn bij af. Ik ben één keer in mijn leven te zwaar geweest en wil dat niet nog een keer meemaken. Dat vind ik heel erg fijn aan Vitadis, want ze nemen je erg serieus en luisteren ook echt naar wat jij wil en belangrijk vindt.

Nu is het dus aan mij om de draad weer op te pakken en alleen verder te gaan met de wijze van Vitadis, zonder dat ik die coach nog nodig heb. Ik weet zeker dat het me gaat lukken. In februari ben ik er mee klaar. Dan is het dus aan mij.

 

Voor en na foto

Normaal ben ik er niet zo van, maar omdat ik echt super trots op mezelf ben, post ik hierbij een foto van mij voor en na het Vitadis dieet. Sorry voor de bikini, het is een gewaagde foto (maar mag ik een beetje trots op mezelf zijn)? De eerste foto komt uit mei van dit jaar en de laatste foto is net gemaakt (in december waren we een weekje naar Ibiza, waar het nog best lekker weer is). Ik had er toen aardig wat eiwitrijke maaltijden uit de Vitadis boxen op zitten.

Lindsay voor en na Vitadis

Hoe val jij af?

Ik weet zeker dat ik niet de enige ben met overgewicht. Ik heb veel forums en sites gelezen en overal hebben mensen te maken met zwaarlijvigheid. Het grappige is dat iedereen er op zijn eigen manier mee om gaat. Ik wilde afvallen en dat is me gelukt. Wat zijn jouw ervaringen? Is het je al gelukt om af te vallen en heb je al eerder met diëten te maken gehad? Ik ben erg benieuwd, want ik weet zeker dat we er met zijn allen veel van kunnen leren.

lins